xoves, 16 de febreiro de 2017

Receita 2: Biscoito de Laranxa

Decido empezar este ano con esta receita por varias razóns:

-          Porque é un dos meus preferidos
-          Porque espero que sexa un ano doce, pero doce natural (o da laranxa)
-          Porque sirve para todas as épocas do ano
-          Porque é equilibrado e saudable
-          Porque é moi fácil de facer
-          Porque me apetece

INGREDIENTES
-          3 ovos
-          250g de azucre
-          70ml de aceite
-          170g de fariña
-          1 sobre de lévedo
-          1 laranxa (ou dúas para maior intensidade)
-          Opcional: un iogur natural

ELABORACIÓN:
1º Previamente lavamos a laranxa e reservámola para despois

2º Mesturamos os ingredientes: os ovos, o azucre, o iogur (se decidiches empregalo), o aceite, a fariña e o lévedo.
3º Raiamos a laranxa e sacámoslle a parte branca para evitar o amargor. Logo esprememos e batemos todo co batedor. * Hai quen prefire poñer a laranxa enteira, mais creo que se ten demasiada pel daralle amargor ao biscoito.

4º Unha vez tido todo mesturado, recubrimos o recipiente con manteiga, ou fariña e aceite ou papel vexetal, e deixamos no forno a 180 graos durante 25-30 minutos.
Decoreino con cachos de galleta

A LARANXA:
A laranxa, como todos sabemos, é unha froita que se emprega especialmente para facer zumes. A laranxa tamén se pode comer na súa forma natural (sen pel) ou empregala para ensaladas, cócteles de froitas e mesmo xeados.
É unha froita ideal para o verán, pois contén moita auga e nutrientes que nos refrescan e dan enerxía.
Entre os seus beneficios e propiedades atopamos as seguintes:
-          A que case todos saben: conta cunha importante cantidade de Vitamina C
-          Axuda a controlar os niveis de colesterol alto, á vez que tamén a presión arterial
-          Son ideais para dietas de adelgazamento, xa que aporta   poucas calorías.
-          Regula os niveis de glicosa.

1 comentario:

  1. Se nos deixamos levar polos ollos ten unha pinta excelente!!!

    ResponderEliminar